Analize hormonale salivare

Analize hormonale salivare

In mod obisnuit, in Romania, analizele hormonale se testeaza din sange.

Hormoni precum estrogenul, progesteronul, 17-OH progesteronul, testosteronul, dar si altii cu structura lipidica, nu sunt solubili in sange, astfel incat solubilitatea lor este asigurata doar prin atasarea la anumite proteine transportoare. Insa pentru a fi disponibili organelor, este necesar ca ei sa fie in forma libera, nelegata. Doar aceste molecule libere sustin, protejeaza si au roluri fiziologice asupra tesuturilor.

In schimb, in saliva, acesti hormoni sunt perfect solubili, fara a exista necesitatea legarii lor de alte molecule. Dozarea lor in saliva deceleaza exact valoarea hormonilor biodisponibili organelor hormon dependente. Folosirea acestor tipuri de analize in Europa de Vest si SUA, dovedeste acest lucru de foarte multi ani.

In sange, 95-97% din nivelele acestor hormoni sunt reprezentate de complexele hormon – proteina transportoare, neutilizabil de tesuturi iar restul de 3-5% fiind forma libera. In plus, aceste valori sunt aproximative.

In cazul disfunctiilor hormonale, cele mai eficiente tratamente sunt cele naturale. Un avantaj foarte important al testelor hormonale salivare este acela de a inlesni realizarea corecta a tratamentului. Iar repetarea analizelor dupa o perioada de timp, deceleaza eficienta acestuia sau indica ajustarea precisa a dozelor de remedii naturale, in functie de aceste testari salivare.

Bolile care beneficiaza de acest gen de analize salivare sunt:

In cazul femeilor:

- sindromul premenstrual si alte disfunctii menstruale de cauza hormonala, sindromul ovarului polichistic, hemoragii uterine de cauza hormonala, amenoree, premenopauza si menopauza, hirsutism, obezitate, hipogonadism, boli mamare de cauza hormonala.

In cazul barbatilor:

-disfunctii erectile, infertilitate masculina, ginecomastie, hipogonadism, andropauza, cancer mamar.

Pentru instituirea unui tratament natural, analizele hormonale din saliva se determina o singura data, sunt foarte usor prelevabile si absolut neinvazive.

Prin centrul nostru de sanatate puteti beneficia de analize salivare pentru urmatorii hormoni: estrogen, progesteron, 17-OH-progesteron, testosteron, DHEA, cortizol si melatonina, singulare sau in diverse pachete de prezentare.

Postat pe 2017-07-03 Articole 0 1383

Lasa un comentariuRaspunde

Trebuie sa fii logat pentru a posta.

Cauta in blog

Arhive blog

Categorii

Ultimele comentarii

Nu sunt comentarii

Articole similare

Ant.
Urm.

Niciun produs

De determinat Livrare
0,00 lei TVA
0,00 lei Total

Preturile includ TVA

Vezi detalii cos