Acupunctura

acupunctura2.jpg

Acupunctura este "inteparea unui punct de importanta energetica (acupunct) aflat pe traseul unui meridian energetic sau extrameridian pe diferite niveluri de profunzime, care permite astfel activarea foarte intensa a acelui punct si amplificarea rolului sau in reglarea biosistemului energetic al fiintei (Curgerea Qi-ului-energia vietii)"
Acupunctura isi are originea in medicina traditionala chineza, bazata in principal pe traditia taoista, ce ofera o grila originala de citire a corpului uman pe baza retelei energetice, permitandu-ne sa tratam o persoana dincolo de simptome, vizand ceea ce este unic la fiecare bolnav, respectiv constitutia si temperamentul sau, psihologia sa si experienta sa de viata.
Reteaua energetica a fiintei umane este vasta si ea sta la baza functionarii corpului fizic vizibil. Aceasta retea numara 12 meridiane principale, 8 meridiane extraordinare si multe meridiane cu rol de legatura, de echilibrare a energiei etc.
Prin terapia acupuncturala, terapeutul influenteaza energia pacientului realizand o echilibrare a fiziologiei sale, pentru a restabili starea de sanatate si a preveni instalarea bolilor. In situatii acute sau urgente sunt tratate mai intai simptomele, dupa care atentia este orientata spre tratarea cauzei care a determinat simptomele. Punctele energetice, din acupunctura, sunt arii ale corpului uman pe unde energia intra sau iese catre organe, tesuturi, celule sau pentru a se deplasa pe trasee specifice.

Terapia acupuncturala include 5 tehnici majore, conform medicinii traditionale chineze.
1. Tehnica folosirii acelor, de diferite marimi. Acele sunt introduse in puncte energetice, care stimuleaza nervii si circulatia energiei, pentru a tonifia sau reduce diferite functii sau structuri umane.
2.Tehnica folosirii ventuzelor. Prin suctiune sunt drenate sau indepartate energiile patogene prin porii corpului. Aceasta tehnica poate fi folosita pentru a tonifia anumite zone ale corpului.
3. Terapia prin sangerare. Este realizata cu ace pentru sangerare sau cu ciocanele cu 5 sau 7 stele, pentru a indeparta energia toxica, stagnarea sangelui, fierbinteala si alti factori patogeni. Acupuncturistul monitorizeaza conditia pacientului pana la aparitia culorii normale a pielii. Aceasta terapie este in special recomandata pentru tratarea dezechilibrelor sistemului nervos, traumelor psihice si bolilor febrile severe.
4. Moxibustia foloseste conuri de plante sau betisoare carora le este dat foc, fiind asezate pe manerele acelor sau tinute la mica distanta de punctele energetice, pentru a introduce caldura si energie in zone adecvate ale corpului uman cu scopul tonifierii, indepartarii frigului sau tratarii stagnarii sangelui.
5. Tehnica folosirii magnetilor aplicati pe punctele energetice pentru a determina un raspuns al campului electromagnetic al trupului. Magnetii sunt aplicati timp de 3-5 zile, o zi sunt indepartati, apoi, sunt din nou reaplicati pe punctele energetice, avand ca scop fenomenele de tonifiere si dispersie. Avantajul acestei tehnici fiind realizarea unui tratament constant, indicat in tulburarile cronice.

Beneficii:
Terapia acupuncturala este o modalitate foarte eficienta de a trata numeroase dezechilibre ale fiintei umane, alaturi de fitoterapie, dietoterapie, armonizarea stilului de viata, si mai ales, de intelegerea si indepartarea cauzelor care au determinat dezechilibrele respective. Organizatia Mondiala a Sanatatii a considerat ca in cazul a 400 de afectiuni acupunctura ofera un tratament eficace. Printre acestea se numara si tumori benigne si maligne, noduli la san, noduli tiroidieni, sterilitate, tulburari de dinamica sexuala - impotenta, tulburari de erectie si frigiditate, chisturi ovariene, fibroame uterine, dereglari ale ciclului menstrual, endometrioza, galactoree falsa, afectiuni ale prostatei, pietre la rinichi, chisturi renale, esofagita de reflux, ulcer, gastrita, enterocolite, colite, afectiuni hepatice - hepatite sau ciroze in stadiu incipient, pietre la vezica biliara, diabet de tip I si tip II, pancreatita, constipatii, fisuri anale, hemoroizi, cardiopatii, aritmii cardiace, hipertensiune si hipotensiune arteriala, infarcturi miocardice, astm cardiac, astm pulmonar, bronsite, pneumonii, accidente vasculare cerebrale, tumori medulare si cerebrale benigne, stres, imunitate scazuta, anxietate, depresie, migrene, insomnii, nevralgii, Zona Zoster, epilepsie, hipertensiune intracraniana, disfunctii endocrine la nivelul hipofizei, tiroidei si a suprarenalelor, obezitate, discopatii, hernii, spondiloze, osteoporoza, reumatism, coxartroza, vitiligo, pitiriazis, psoriazis, veruci, hirsutism, alergii dermice, rinite alergice, faringita, laringita, sinuzita, otita, sforait, apnee, anemie, tromboflebita, arterita.

De asemenea, Steaua Divina ofera terapia cu acupunctura lichida prin intermediul urmatoarelor produse naturiste: Meridian Plaman, Meridian Intestin Gros, Meridianul Stomac, Meridian Splina- Pancreas, Meridian Inima, Meridian Intestin Subtire, Meridian Vezica Urinara, Meridian Rinichi, Meridianul Ficat, Meridian Stapanul Inimii, Meridian Trei Focare, Meridian Vezica biliara.

Preturi:
1 sedinta 1 h / + cromoterapie / + bioptron 80 RON/ 85 RON / 110 RON
1 abonament 10 sedinte / + cromoterapie / + bioptron 700 RON/ 750 RON / 1000 RON

Descarca lista completa de preturi



Medici specialisti in acupunctura:

Dr_Alexandru_Vanatoru.jpg
Dr. Alexandru Vanatoru

Dr_Sigismund_Papp.jpg
Dr. Sigismund Papp

Dr_Cristina_Pavel.jpg
Dr. Cristina Pavel

Dr_Mihaela_Diculescu.jpg
Dr. Mihaela Diculescu


Niciun produs

De determinat Livrare
0,00 lei TVA
0,00 lei Total

Preturile includ TVA

Vezi detalii cos