Ayurveda

Ayurveda sau"Stiinta vietii" este sistemul medical traditional al Indiei, cel mai vechi sistem medical al lumii. Scrierile Ayurvedice, vechi de cel putin 5000 de ani, redau pe larg informatii medicale extrem de eficiente, care pot fi folosite si in prezent, dupa mai bine de 3000 de ani, avand aceeasi valoare diagnostica si terapeutica.

In Ayurveda fiinta umana este privita ca intreg - minte, trup si suflet - si se considera ca starea de boala se reflecta simultan in toate planurile fiintei: spiritual, mental, emotional, fizic. Este necesar, asadar, ca metoda de vindecare, pentru a aduce rezultate pozitive din toate punctele de vedere, sa se adreseze tuturor acestor planuri. Ceea ce se obtine este nu numai eliminarea suferintelor fizice, dar si echilibru personal si o mult mai buna cunoastere de sine. Remediile ayurvedice sunt intotdeauna personalizate pentru fiecare pacient si sunt stabilite de catre terapeut dupa ce acesta a determinat - dupa criterii precise - tipul constitutional al pacientului si tipul constitutional al afectiunii de care acesta sufera.

Examinarea pacientului cuprinde:
1. Anamneza ayurvedica cu stabilirea tipului constitutional. In vederea stabilirii constitutiei, se observa in special acele aspecte care se schimba lent in timp si tendintele persistente de-a lungul intregii vieti a pacientului.
2. Examenul obiectiv ayurvedic stabileste tipul dezechilibrului instalat.
3. Obtinerea unor informatii suplimentare prin coroborarea datelor obtinute prin anamneza si examen obiectiv pentru stabilirea tratamentului si a dietei necesare ameliorarii si vindecarii afectiunilor.

Solutiile propuse de medicina Ayurvedica includ recomandari individualizate privind stilul de viata, regimuri alimentare, administrari de remedii naturale din plante medicinale, terapii speciale de purificare si regenerare, readaptarea ritmului de viata la ritmurile firesti ale naturii, meditatia, rugaciunea. Se acorda o mare importanta in primul rand prevenirii bolilor printr-un mod de viata echilibrat si intelept. Tot acest set de tratatamente alternative au rolul de a il ajuta pe pacient sa isi redobandeasca starea de sanatate prin readucerea sa la echilibrul fizic, mental si sufletesc.

Preturi:
Consultatie primara salariati/ elevi, studenti, pensionari, copii 90 RON/ 80 RON

Descarca lista completa de preturiMedici specialisti in ayurveda:

Dr_Violeta_Pirvu.jpg
Dr. Violeta Pirvu

Dr_Sigismund_Papp.jpg
Dr. Sigismund Papp

Dr_Cristina_Pavel.jpg
Dr. Cristina Pavel

Dr_Mihaela_Diculescu.jpg
Dr. Mihaela Diculescu

Dr_Cristina_Cimpean.jpg
Dr. Cristina Cimpean

Dr_Munire_Ibram.jpg
Dr. Munire Ibram

Dr_Anca_Cioltan.jpg
Dr. Anca Cioltan


Niciun produs

De determinat Livrare
0,00 lei TVA
0,00 lei Total

Preturile includ TVA

Vezi detalii cos