Cromoterapie

Cromoterapia reprezinta o modalitate naturala de tratament bazata pe stiinta utilizarii culorilor si a frecventelor luminii in vederea tratarii tulburarilor de sanatate.
Frecventa de vibratie a fiecarei culori influenteaza starea emotionala sau fizica, declansand reactii chimice corespunzatoare, pe masura ce energia luminoasa este captata de celule si raspandita in tot corpul.

Cateva din influentele specifice ale culorilor asupra diferitelor afectiuni si sisteme:
Rosu: este indicat in caz de anemie, constipatie, depresie, melancolie, paralizie, tuberculoza, bronsita, pneumonie. Creste vitalitatea si este un bun stimulent sexual. Utilizarea excesiva a culorii rosu poate creste iritabilitatea, starile de furie, emotiile nestapanite. Nu se utilizeaza in caz de hipertensiune, febra, stari inflamatorii acute.
Galben: se utilizeaza in caz de diabet, stimulare digestiva, boli hepato-biliare, indigestie, constipatie, depresie, probleme renale. Trezeste increderea si optimismul. Utilizarea excesiva poate da tendinte spre hiperactivitate. Nu se utilizeaza in caz de febra, diaree, palpitatii cardiace.
Galben lamaie: indicat in boala Alzheimer, senilitate, stimularea digestiei, stimulare si regenerare mentala, probleme osoase. Este stimulent sexual, activeaza abilitatile naturale ale creierului, activeaza timusul, are rol in crestere si dezvoltare.
Portocaliu: stimuleaza glanda tiroida, bun in caz de astm, bronsita, tuse, guta, litiaza biliara, epilepsie, afectiuni ale rinichilor, reumatism. Faciliteaza integrarea sociala, creste optimismul si buna dispozitie. Utilizarea in exces are efecte nedorite asupra sistemului nervos si asupra controlului sexual.
Verde: indicat in caz de afectiuni cardiace, astm, infertilitate, raceli, hemoroizi, hepatita, laringita, malarie, afectiuni nervoase, afectiuni parazitare. Este afrodisiac si tonic sexual, aduce calm mental si fizic. Utilizarea excesiva creste receptivitatea spre stari de gelozie, invidie, imaturitate afectiva.
Albastru: bun in caz de stari febrile, icter, insomnie, migrena, palpitatii,dureri menstruale, alergii, urticarie, gastrita, ulcer gastric, diaree, colita, cataracta, glaucom, cresterea imunitatii. Este o culoare rece, promoveaza independenta, starile de calm, sinceritate, relaxare. Utilizarea excesiva poate duce la oboseala excesiva, stari depresive.
Indigo: utilizat in convulsii, astm, hemoragie, tulburari oculare, pneumonie, paralizie faciala, dispepsie, tulburari ale auzului si afectiuni ale urechilor. Are efect sedativ, trezeste intuitia si devotiunea. Utilizarea excesiva poate duce la depresie si sentimentul separarii de ceilalti.
Violet: indicat in probleme biliare, pentru cresterea oaselor, tulburari mentale, reumatism, sciatica, tumori, alopecie, reumatism, nevralgie. Creste sentimentul de respect de sine, demnitatea, faciliteaza deschiderea spirituala a fiintei si creativitatea superioara.Utilizat in exces poate duce la supresia unor stari ca furia, iritabilitatea.

In cadrul aplicatiilor terapeutice actuale este utilizata lumina artificiala, cu un potential mult mai larg de frecvente luminoase si modulari de vibratie in functie de tesutul afectat. Un exemplu de aparat care foloseste pentru vindecare, lumina polarizata ce imita lumina solara, este bioptronul.

Bioptronul este un aparat medical care se bazeaza pe folosirea luminii, in vederea ameliorarii sau vindecarii anumitor afectiuni. Pentru aceasta se foloseste un spectru al luminii asemanator radiatiilor solare, continand lumina vizibila si undele infrarosii, benefice pentru organism, excluzand radiatia ultravioleta care in doze mari poate fi nociva pentru organism.

Aparatul de terapie Bioptron emite lumina polarizata, policroma, care se propaga ca unde oscilante, in planuri paralele, intr-o banda larga de frecventa, in spectrul cuprins intre 400 nm- 2000 nm.
Pentru efecte crescute ale luminii Bioptron, se folosesc filtre de mai multe culori: rosu, galben, portocaliu, verde, albastru, indigo, violet.

Undele de lumina emise de bioptron, aplicate la nivelul pielii, declanseaza anumite reactii celulare, in tesuturile situate in raza de actiune. Astfel lumina absorbita de tesuturile vii, creste nivelul ATP (adenozintrifosfat) cu urmatoarele efecte:
imbunatateste metabolismul celular
creste microcirculatia si activitatea celulara
reduce edemul si inflamatia la nivelul tesuturilor
grabeste cicatrizarea ranilor prin stimularea regenerarii celulare
scade durerea locala.

Afectiuni in care se foloseste terapia cu BIOPTRON:
Aparat osteoarticular: reumatism articular degenerativ, guta, artroza, lumbago, sindrom de canal carpian, spondiloza cervicala, dureri de spate , dureri cervicale, dureri articulare.
Aparat muscular: dureri musculare, tendinita, dureri ligamentare, entorse, contuzii.
Afectiuni ale pielii: acnee, arsuri, alergii, ulcer varicos, eczeme, psoriazis.
Afectiuni psihice: depresii, tulburari afective sezoniere, nevroze astenice, tulburari de somn, oboseala cronica, stres, anxietate.
Afectiuni digestive: afectiuni ale ficatului, digestie dificila, constipatie, meteorism.
Afectiuni genitale: metrite, anexite, tulburari de ciclu menstrual, tulburari de menopauza.
Afectiuni vasculare: varice, arterita, HTA.

Tratamentul cu Bioptron este acceptat ca metoda de tratament de comisiile medicale din foarte multe tari, nu are efecte secundare nedorite si poate fi asociat fara probleme cu alte tipuri de terapii naturale: ayurveda, fitoterapie, acupunctura, apiterapie.

Preturi:
1 şedinţă 20 min - 50 RON
1 abonament: 10 şedinţe de 20 min - 400 RON

Descarca lista completa de preturiMedici specialisti in cromoterapie:

Dr_Alexandru_Vanatoru.jpg
Dr. Alexandru Vanatoru

Dr_Violeta_Pirvu.jpg
Dr. Violeta Pirvu

Dr_Sigismund_Papp.jpg
Dr. Sigismund Papp

Dr_Cristina_Pavel.jpg
Dr. Cristina Pavel

Dr_Mihaela_Diculescu.jpg
Dr. Mihaela Diculescu

Dr_Cristina_Cimpean.jpg
Dr. Cristina Cimpean

Dr_Munire_Ibram.jpg
Dr. Munire Ibram

Dr_Anca_Cioltan.jpg
Dr. Anca Cioltan


Niciun produs

De determinat Livrare
0,00 lei TVA
0,00 lei Total

Preturile includ TVA

Vezi detalii cos