Electrosomatograma DDFAO

electrosomatograma.jpg

DDFAO, denumit in limba romana electrosomatograf, este un aparat care masoara transmiterea curentului electric la nivelul spatiului dintre celule si evalueaza, pe baza unor formule matematice:

- rezistenta electrica a tesuturilor
- aciditatea acestora
- voltajul si intensitatea electrica la nivelul tesuturilor.

In 1954 dr. Voll a fost primul care, masurand potentialele electrice la nivelul unor puncte specifice, si-a dat seama ca rezistenta electrica a tesuturilor este in stransa legatura cu functionarea acestora.

Pentru a masura aceasta capacitate a tesuturilor de a transmite curentul electric aparatul foloseste 6 electrozi care se monteaza cate 2, simetric, pe frunte, pe maini si pe picioare prin care trece un curent de 1,28V. Fiecare electrod joaca succesiv rol de emitator si receptor al semnalelor electrice permitand inregistrarea de informatii din 22 de segmente ale corpului.
Intensitatea electrica a tesuturilor este transmisa calculatorului sub forma numerica iar aceasta este apoi transformata sub forma unui grafic.
Graficul acestor 22 de segmente ale corpului este numit electrosomatograma.
Aciditatea tesuturilor este si ea calculata tot in functie de rezistenta electrica a acestora.
Parametrii masurati in sange variaza in sens invers decat cei de la nivelul tesuturilor si cei din urina. De aceea nivelul aciditatii tesuturilor indicat de electrosomatograf corespunde parametrului masurat in tesuturile organismului si este invers fata de valoarea celui sangvin.

Asa cum am mentionat mai sus aparatul masoara capacitatea spatiului dintre celule (numit si intestitiu) de a a permite trecerea curentului electric.
Trebuie mentionat ca acest spatiu care se gaseste intre celule este un mediu apos care contine ioni, molecule si gaze si care are rolul de mediu tampon intre sange si mediul intracelular. El reprezinta 0,9% din greutatea corporala.
Prin analiza electrica a interstitiului DDFAO apreciaza homeostazia organismului (termen care se refera la concentratia normala a substantelor in fiecare compartiment lichid din organism) si astfel diagnosticheaza functionarea normala sau deficitara a organelor si sistemelor.

DDFAO indica modul de functionare a unui organ si nu organul fizic, scopul electrosomatografului fiind acela de a evidentia aspectele functionale ale organismului; prin aceasta DDFAO diferentiindu-se de un ecograf sau un RMN care pun in evidenta leziunile tesuturilor si organelor.
Rolul DDFAO este si preventiv, cu ajutorul electrosomatogramei fiind posibila punerea in evidenta a perturbarilor neurofunctionale si a modificarilor constantelor electrice regionale care preced aparitia oricarei boli.

Preturi:
Consultatie primara (diagnosticare) salariati / control (in max 3 luni) 150 RON/ 75 RON

consultatie primara (diagnosticare) elevi, studenti, pensionari, copii 120 RON/ 60 RON
Terapie - 30 minute 50 RON
Testare compatibilitate remedii 50 RON

Descarca lista completa de preturiMedici specialisti in electrosomatograma DDFAO:

Dr_Violeta_Pirvu.jpg
Dr. Violeta Pirvu

Dr_Mihaela_Diculescu.jpg
Dr. Mihaela Diculescu

Dr_Cristina_Cimpean.jpg
Dr. Cristina Cimpean


Niciun produs

De determinat Livrare
0,00 lei TVA
0,00 lei Total

Preturile includ TVA

Vezi detalii cos