Dotari medicale

Cabinetele Centrului Naturist de Sanatate Steaua Divina sunt dotate cu aparatura moderna de diagnosticare si tratament, astfel incat sa putem raspunde cu profesionalism unei game cat mai variate de solicitari medicale si terapeutice.


Biorezonanta

Aparatul de biorezonanta este un dispozitiv electronic care prezinta senzori (semiconductori) sensibili la variatiile cimpului electromagnetic al celulelor, tesuturile si organelor fiintei umane.
Aceste variatii ale campului electrogmanetic intre curentul de intrare si cel de iesire sunt preluate de aparatul de biorezonanta si comparate, cu ajutorul unui software, cu cele existente intr-o baza de date in care sunt stocate mii de semnaturi electromagnetice ale organelor si tesuturilor umane. Aparatul de biorezonanta, softul, computerul sunt parti componente ale tehnologiei NLS (Nonlinear System).
In acest fel se poate observa gradul de functionalitate sau disfunctionalitate a celulelor, tesuturilor si organelor analizate, precum si gradul de asemanare cu diferite tipuri de disfunctionalitati si boli cunoscute in medicina din zilele noastre.


Electrosomatograf – DDFAO

DDFAO, denumit in limba romana electrosomatograf, este un aparat care masoara transmiterea curentului electric la nivelul spatiului dintre celule si evalueaza, pe baza unor formule matematice:
-rezistenta electrica a tesuturilor
-aciditatea acestora
-voltajul si intensitatea electrica la nivelul tesuturilor
Spatiul care se gaseste intre celule este un mediu apos care contine ioni, molecule si gaze si care are rolul de mediu tampon intre sange si mediul intracelular. El reprezinta 0,9% din greutatea corporala.
Prin analiza electrica a interstitiului DDFAO apreciaza homeostazia organismului (termen care se refera la concentratia normala a substantelor in fiecare compartiment lichid din organism) si astfel diagnosticheaza functionarea normala sau deficitara a organelor si sistemelor.
DDFAO indica modul de functionare a unui organ si nu organul fizic, scopul electrosomatografului fiind acela de a evidentia aspectele functionale ale organismului; prin aceasta DDFAO diferentiindu-se de un ecograf sau un RMN care pun in evidenta leziunile tesuturilor si organelor.

Lumina polarizata (Bioptron)

Bioptronul este un aparat medical care se bazeaza pe folosirea luminii, in vederea ameliorarii sau vindecarii anumitor afectiuni. Pentru aceasta se foloseste un spectru al luminii asemanator radiatiilor solare, continand lumina vizibila si undele infrarosii, benefice pentru organism, excluzand radiatia ultravioleta care in doze mari poate fi nociva pentru organism.
Aparatul de terapie Bioptron emite lumina polarizata, policroma, care se propaga ca unde oscilante, in planuri paralele, intr-o banda larga de frecventa, in spectrul cuprins intre 400 nm- 2000 nm.
Undele de lumina emise de bioptron, aplicate la nivelul pielii, declanseaza anumite reactii celulare, in tesuturile situate in raza de actiune. Astfel lumina absorbita de tesuturile vii, creste nivelul ATP (adenozintrifosfat) cu urmatoarele efecte:
• imbunatateste metabolismul celular
• creste microcirculatia si activitatea celulara
• reduce edemul si inflamatia la nivelul tesuturilor
• grabeste cicatrizarea ranilor prin stimularea regenerarii celulare
• scade durerea locala.


Termograf

Termograful este un dispozitiv de investigare imagistica noninvaziva a organismului, capabil sa capteze radiatia luminoasa din spectrul infrarosu si sa o transpuna in spectrul vizibil (imagine numita termograma).
Termograful afiseaza imaginea zonelor corporale respective in culori care sunt corelate cu gradientul de temperatura al zonei respective, punand in evidenta zonele cu temperatura usor modificata, temperatura care din punct de vedere medical poate sa fie rezultatul unui proces inflamator sau de alta natura.
Foarte important in diagnosticul termografic este si gradientul de temperatura dintre un tesut sanatos si unul bolnav, astfel ca un gradient mare de temperatura indica prezenta sigura a unei afectiuni in zona scanata de termograf, pe cand un gradient mic de temperatura sugereaza o zona normala termografic.

Electromagneti

Electromagnetii sunt dispozitive de magnetoterapie la care campul magnetic este produs cu ajutorul curentului electric de joasa frecventa.
Scopul electromagnetilor este de a trata mai multe zone ale corpului in acelasi timp.
Campul magnetic pulsatil care actioneaza direct asupra tesuturilor favorizeaza schimbul ionic intre cele doua fete ale membranei celulare si stimuleaza producerea enzimelor, reactiile metabolice, buna functionare a membranei celulare, aportul de nutrienti in interiorul celulei, stimularea pentru resorbtia inflamatiilor etc.
Dispozitivele de magnetoterapie se aplica in diverse zone ale corpului pacientului, in functie de problemele de sanatate. In paralel, se realizeaza masaj, astfel incat, pe durata unei ore, pacientul primeste influenta terapeutica a campului magnetic generat de magnet, pe langa efectul relaxant si tonifiant al masajului.


Niciun produs

De determinat Livrare
0,00 lei TVA
0,00 lei Total

Preturile includ TVA

Vezi detalii cos