Terapia prin ciocanituri - Emotional Freedom Technique

eft1.jpg

Denumita terapia prin ciocanituri, Emotional Freedom Technique (cum o numesc terapeutii americani) este o tehnica de vindecare ce se adreseaza atat dezechilibrelor emotionale cat si problemelor de sanatate aparute la nivel fizic.

Aceste doua planuri ale fiintei noastre, emotional si fizic, pot fi abordate separat cu ajutorul EFT dar, pentru eficienta maxima, este bine sa se lucreze simultan atat pentru ameliorarea simptomelor fizice cit si pentru rezolvarea conflictelor emotionale ce au determinat aparitia acestor simptome.
EFT este o tehnica simpla ce poate fi aplicata individual de fiecare dintre noi. Nu necesita aparatura speciala si nu costa nimic.

EFT consta in ciocanirea unor puncte de pe corp cu ajutorul a doua sau trei degete. Punctele nu sunt alese la intamplare ci sunt puncte situate de-a lungul meridianelor de acupunctura
In paralel cu aceasta manevra de ,,presopunctura intermitenta" cum am putea-o numi se rostesc anumite afirmatii vindecatoare formulate astfel incat sa descrie cat mai exact situatia in care se afla pacientul in momentul in care incepe sa realizeze aceasta tehnica.

Ciocanirea acestor puncte de acupunctura pot intrerupe anumite circuite nervoase prin care se realizeaza de obicei legatura intre o emotie puternica si reactia somatica ce pare ca urmare a acestei emotii.
Acest proces se numeste somatizare si sta la baza aparitiei multor dezechilibre in organismul uman. Procesul somatizarii ar putea fi controlat la vointa cu conditia ca noi sa fim permanent constienti de reactiile pe care le avem la actiunea stimulilor din mediu (de exemplu starea de enervare careia ii cadem prada atunci cand intalnim soferi indisciplinati in trafic).
Datorita ritmului cotidian de viata aceasta stare permanenta de constientizare este dificil de mentinut si din acest motiv noi reactionam conform tiparelor emotionale, in marea lor majoritate copiate in timpul copilariei de la parinti.
Tiparele emotionale fac ca noi sa reactionam intotdeauna in acelasi mod la acelasi tip de stimuli si, deoarece fiecare tip de emotie afecteaza un anumit tesut din organism, repetarea tiparelor emotionale va genera in timp afectiuni fizice. Aceasta legatura intre emotie si boala poate fi intrerupta prin practicarea perseverenta a acestei tehnici initial sub supravegherea unui terapeut experimentat si apoi singuri, acasa.
Terapia are rezultate mai rapide in afectiunile acute, nou aparute, dar ca in orice situatie perseverenta este cea care aduce rezultate.
Majoritatea pacientilor care au folosit cel putin o data in viata EFT au relatat ameliorarea simptomelor chiar de la primele cicluri de ciocanituri acordand o incredere din ce in ce mai mare acestei terapii pe cat de simple pe atat de eficiente.

Preturi:
1 şedinţă - 70 RON

Descarca lista completa de preturiMedici specialisti in fitoterapie:

Dr_Mihaela_Diculescu.jpg
Dr. Mihaela Diculescu


Niciun produs

De determinat Livrare
0,00 lei TVA
0,00 lei Total

Preturile includ TVA

Vezi detalii cos