Fitoterapie

fitoterapie.jpg

Fitoterapia reprezinta cea mai veche forma de terapie, care utilizeaza plantele medicinale si remediile naturale pentru tratarea diferitelor afectiuni.

Cunostintele despre fitoterapie au fost asimilate de-a lungul mileniilor si transmise din generatie in generatie vindecatorilor, tamaduitorilor si medicilor, inzestrati cu intuitie si inteligenta, fiind, printre alte forme de vindecare naturala, principala metoda de terapie folosita inainte de aparitia ,,erei" antibioticelor si a medicamentelor de sinteza (incepand cu anii 1928- 1930).

In lumea moderna, fitoterapia a devenit o stiinta (practicata de medici cu compententa in fitoterapie) efectele plantelor medicinale asupra organismului fiind dovedite prin numeroase cercetari si studii din domeniul chimiei organice, fitochimiei, farmacologiei, farmacognoziei, biochimiei, microbiologiei, virusologiei.

Plantele medicinale actioneaza in sinergie prin intermediul unei mari varietati de compusi chimici: antioxidanti, flavonoide, taninuri, chinone, fitosteroli (hormoni vegetali), saponozide, lipide, glucide, pectine, mucilagii, numeroase vitamine si elemente minerale, proteine, acizi organici si lecitine, aceasta fiind doar o mica parte a lor.
Tratamentul fitoterapeutic utilizeaza combinatii de plante medicinale sub diferite forme, in vederea restabilirii echilibrului si a inlaturarii cauzelor care au generat boala.

Modalitatile de utilizare a plantelor sunt multiple si dintre acestea enumeram:
1. sucul din planta proaspata
2. planta uscata sub forma de pulbere
3. maceratul la rece
4. extractul hidro-alcoolic- tincturile
5. capsule cu pulberi de plante
6. tablete cu pulberi de plante
7. siropuri
8. creme
9. lotiuni
10. unguente

Fitoterapia este o metoda terapeutica ce se adreseaza unei game largi de afectiuni medicale si de aceea este recomandata consultatia la medicul fitoterapeut, care va putea decide in final tratamentul adecvat pentru pacient, tinand cont de afectiunile asociate pe care acesta le are si de particularitatile sale.

Afectiuni in care se recomanda fitoterapia : afectiuni digestive, hepato- biliare, intestinale, renale, genitale, nervoase, boli ale rinichilor, boli cardio-vasculare, boli de piele, afectiuni ale oaselor, afectiuni cronice autoimune, alergii, cancer.

Terapia cu plante medicinale ofera avantajul unor rezultate terapeutice bune, nu are efecte secundare semnificative, nu exclude alte terapii naturale, are indicatii in toate afectiunile cunoscute.
Fitoterapia promoveaza un mod de viata sanatos si o alimentatie naturala, precum si apropierea de natura si de beneficiile sale infinite.

Preturi:
Consultatie primara salariati/ elevi, studenti, pensionari, copii 80 RON/70 RON

Descarca lista de preturiMedici specialisti in fitoterapie:

Dr_Alexandru_Vanatoru.jpg
Dr. Alexandru Vanatoru

Dr_Violeta_Pirvu.jpg
Dr. Violeta Pirvu

Dr_Sigismund_Papp.jpg
Dr. Sigismund Papp

Dr_Cristina_Pavel.jpg
Dr. Cristina Pavel

Dr_Mihaela_Diculescu.jpg
Dr. Mihaela Diculescu

Dr_Cristina_Cimpean.jpg
Dr. Cristina Cimpean

Dr_Munire_Ibram.jpg
Dr. Munire Ibram

Dr_Anca_Cioltan.jpg
Dr. Anca Cioltan


Niciun produs

De determinat Livrare
0,00 lei TVA
0,00 lei Total

Preturile includ TVA

Vezi detalii cos