Terapia cu venin de albine

Veninul de albine a fost utilizat in terapie din cele mai vechi timpuri, mai ales pentru reumatism, si a fost redescoperit in ultimii 100 de ani, fiind astazi considerat un remediu care aduce speranta in multe boli cronice, apartinand diferitelor specialitati medicale. Principalele proprietati ale veninului de albine, care ii justifica utilizarea in anumite patologii, sunt:

  • Actiune antiinflamatoare - incalzitor local, analgezic, scade sensibilitatea la frig; este indicat in special in boli articulare - artroze cu diferite localizari, spondiloze, reumatism, boli autoimune cu afectare articulara (spondilita ankilopoietica, poliartrita reumatoida, lupus, artrita psoriazica), dar si in alte boli autoimune (vasculite, miastenie, sclerodermie, tiroidita etc.). Unii il considera un "cortizon natural"; in realitate, veninul de albine actioneaza ca un stimul care, administrat in doze mici, ajuta corpul sa-si produca necesarul de cortizol. In doze mari poate avea efect invers, pro-inflamator; de aceea, dozele trebuie stabilite corect, pentru fiecare in parte, in functie de toate problemele asociate.
  • Actiuni asupra inimii si circulatiei: 1) stimulator al circulatiei sangelui, ajuta la formarea de noi vase de sange (neocapilarogeneza) - deci este util in tulburari circulatorii periferice, arterite (chiar cele avansate, propuse pentru amputare), varice; 2) regleaza ritmul cardiac, scade tensiunea arteriala si dilata vasele de sange - recomandat in hipertensiune arteriala (cu exceptia persoanelor cu ateroscleroza foarte avansata); 3) anticoagulant - util in caz de predispozitie la coagularea sangelui, tromboze, fibrilatie atriala.
  • Actiune analgezica - scade pragul de sensibilitate la durere - este recomandat pentru tratamentul nevralgiilor, durerilor neuropate si durerilor din bolile oncologice.
  • Actiuni asupra sistemului nervos: fiind antiinflamator, stimulent circulator si analgezic, s-a dovedit clinic util in mai multe cazuri de scleroza multipla, mielite, boala Parkinson, migrene, neuropatii, accidente vasculare ischemice.
  • Actiune dezobstruanta (patrunde rapid prin piele si mucoase, datorita continutului de hialuronidaza) si antiinfectioasa - util in rinite, sinuzite acute si cornice, infectii bacteriene diverse (stafilococ auriu, E.coli, Borrelia etc.), fungice si virale (este demonstrata actiunea contra HIV), imunitate scazuta (creste rezistenta generala la infectii).
  • Ajuta la refacerea tesuturilor fibrozate, sclerozate (prin stimularea producerii de mucopolizaharide) - util in trararea cicatricilor, sclerodermiei.
  • Creste forta musculara - este util la sportivi, ajuta efortul muscular.
  • Este si relaxant muscular si antispastic - util pentru tratarea crampelor musculare si a colonului iritabil.
  • Tonic general si reintineritor - datorita efectului de stimulare circulatorie si suprarenaliana; astazi este utilizat in cosmetica, pentru proprietatile tonice, antirid si anticelulitice.

Tratamentele cu venin de albine sunt strict individualizate, atat ca doze, cat si ca protocol, ele fiind insotite si de alte produse apicole si tratament fitoterapeutic, pe care le indica medical, in urma consultatiei. In afectiunile acute, se pot face 5-10 sedinte, iar in cele cronice, tratamentele se pot intinde pe durata mai multor luni sau chiar ani. Mai ales in cazul problemelor cronice, vechi, la care exista multi factori de risc asociati, este bine ca terapia sa fie precedata de o perioada mai mica sau mai mare de detoxifiere (7-30 zile), cu remedii ce vor fi indicate de medic. In majoritatea cazurilor, tratamentele se fac cu frecventa de 1-2 sedinte pe saptamana. Modalitatile de administrare a veninului pot fi diferite, de la forme simple si usor de tolerat (masaj cu crema cu venin), la formele cele mai puternice (intepaturi directe cu albine). Se face intotdeauna testare prealabila a alergiei la venin. Dozele sunt adaptate in functie de toleranta, astfel incat durerea sa fie minima.

Preturi:
1 sedinta - 70-150 RON (in functie de numarul de aplicatii necesare, stabilite de terapeut)

Descarca lista completa de preturiMedici specialisti in terapia cu venin de albine:

Dr_Violeta_Pirvu.jpg
Dr. Violeta Pirvu

Dr_Cristina_Pavel.jpg
Dr. Cristina Pavel


Niciun produs

De determinat Livrare
0,00 lei TVA
0,00 lei Total

Preturile includ TVA

Vezi detalii cos